Over de geschiedenis

Over de geschiedenis van Beresteyn

Voorschoten 1955 – 1968 (daarna werd het – tot 1983 – internaat voor jongens die elders naar school gingen)

De informatie op deze website over de geschiedenis van Beresteyn bestaat uit de volgende onderdelen:
  • Alles wat te vinden was over het Instituut Wullings, het seminarie van de kapucijnen en in bescheiden mate het begin van het seminarie der montfortanen. Zie hier de geschiedenis van dit seminarie.
  • Een prospectus over het Instituut Wullings. Ad Murck kreeg deze prospectus uit een nalatenschap toegestuurd door een notaris met gevoel voor historie die de moeite nam op internet na te gaan wie er iets mee zou kunnen doen. Hij kwam toen terecht bij de website van Ad Murck, die de prospectus daarop publiceerde. Zie verder op de website van Ad Murck: De oprichting van het Instituut Wullings door Hendrik Hermanus Gerrit Wullings (1869-1936) Info en foto’s van Cees Vreedenburgh, die van 1937-1940 op het Instituut Wullings zat.
  • Geschiedenis van de paters Kapucijnen op Beresteyn.
  • Luchtfoto’s van Beresteyn uit het boek Nederland’s grootste bedrijven vanuit de lucht [onder redactie van Jan Feit. Uitgeverij De La Mar, Amsterdam, 1925]
  • Enige stukjes “Uit de historie van Beresteyn” door Nico de Jong in De Harpoen jg ‘55/’56.
  • Jane Koopstra-Kraal, Huize Beresteijn. Huize Beresteijn. Een geschiedenis van beren en burgers. © Uitgave van de Vereniging tot Behoud van Oud, Groen en Leefbaar Voorschoten, z.j. Met toestemming ©-houder.
Beresteyn

Beresteyn